Meillä on kyllä tuo lapsikiintiö täynnä, mutta vauvoja meille kuitenkin eilen tuli neljä kappaletta. Lasten marsuille nimittäin.

Marsut pääsivät yhteen, tarkoituksellisesti, ennekuin poikamarsu ehdittiin kastroida ja lopputuloksena on neljä suloista pentua.

Yksi pennuista ehti livahtamaan jo kameran etsimen ulkopuolelle. Marsun tiineysaika on noin 68 vuorokautta hieman yli tai ali ja meillä pennut syntyivät tismalleen 68 päivän odotuksen jälkeen.

Kovasti pennut jo syövät heinää vaikka ikää onkin vasta 12 tuntia kuvan ottohetkellä. Pentujen isä katselee uteliaana viereisestä häkistä pentujen touhuja. Erotimme marsut varmuuden vuoksi, vaikka uros on kastroitu kuusi viikkoa sitten, mutta eihän se itse sitä tiedä, jostain luin että uros koettaa astua naarasta edelleen vaikka kastroitu olisikin, joten emon stressin vähentämiseksi erotimme marsut jo pari päivää sitten. Muutaman päivän päästä uroksen luultavasti voi laittaa perheensä pariin. Kovasti innokas uros on pentuja pesemään, jos pennun uroksen lähelle tuo, mutta annamme pentujen hieman vahvistua ja tulla varmemmiksi enne uroksen laittoa perheen pariin. Uros kuitenkin painaa yli kilon ja pennut n. 70g, joten pelataan varman päälle.

Pennut ovat emonsa värisiä hieman vain tummempia, luultavasti johtuen siitä että isä on musta väriltään. Tänään pitääkin lemmikkieläinkaupasta käydä hakemassa taas heinälasti, onneksi kylältämme sellainen löytyy ja sieltä saakin erinomaista heinää. Samalla pitää hakea apteekista nutrisalia, jotta emon kunto pysyisi edelleen hyvänä imetyksen ajan.

Pennuissa on kaksi tyttöä ja kaksi poikaa, ainakin alustavan tutkailun jälkeen. Kolmen viikon kuluttua pojat pitääkin sitten erottaa omaan häkkiinsä.

Pennut ovat kyllä hurjan suloisia , miten ihmeessä niistä malttaa luopua muutaman viikon kuluttua??